tilbagebetaling af indskud efter 7 år

Depositum tilbage efter 8 år med malerfirma og malermester der har gode priser i København, Amager, Frederiksberg og Nordsjælland. Vi hjælper også med dit indflytningssyn.

Tilbagebetaling af indskud efter 7 år når der er blevet istandsat

Som udgangspunkt må man stole på at din udlejer sandsynligvis ikke forsøge at snyde dig. Men det til tider kan det være vanskeligt når det handler om at få tilbagebetaling af indskud efter 7 års leje af bolig. Det kan være nødvendigt at jagte dem for at få dit indskud tilbagebetalt; det kan tage dem noget tid at svare, og de kan komme med nogle mærkelige undskyldninger for, hvorfor de ikke kan give dig dine penge tilbage lige nu og oftest vil nærmest hele dit indskud blive brugt på at renovere lejemålet. Her er Udflytningsgaranti en hjælpende makker, vi har stor erfaring inden for hvad der er rimeligt, og vi ved hvad der skal til få et perfekt fraflytningssyn med vores skræddersyet pakker som opfylder boligselskabernes krav.

Vi har styr på de gængse lejeregler, og er eksperter i istandsættelse ved fraflytning.

Årsager til, at udlejere prøver at undgå tilbagebetaling af indskud.

De mest almindelige grunde til, at udlejere vælger at undgå tilbagebetaling indskud efter 7 år, er følgende:  

Skader på gulv: Normalt slid på gulve kan kræve en gulvafslibning eller andet gulvarbejde, her plejer udlejeren at være hurtigt til at ville bruge hele dit depositum til en omgang slibning af gulve og dermed får du et ukendt mindre beløb til tilbagebetaling. 

Malerarbejde: Det er ofte et krav at lejligheder skal males ved endt lejemål, her bruger udlejere gerne skyhøje priser på deres valgte malermester til maling af vægge, maling af dørlister samt maling af lofter, igen bliver denne post trukket fra det beløb du skal have af tilbagebetaling.

Rengøring: Hvis ejendommen efterlades i en tilstand, der er mindre end klinisk ren, kan udlejeren bruge dit depositum til at betale rengøringsudgifterne, igen, kender du ikke beløbet som står til tilbagebetaling. 

Sådan beskytter du dig bedst muligt for at få tilbagebetaling af dit indskud ved fraflytning

Sørg for, at din udlejer følger de rette procedurer, når det gælder tilbagebetaling af indskud og opbevaring samt tilbagebetaling af indskud efter 7 år. Bed om en kvittering for indskuddet, så snart du har betalt det. Få en skriftlig beskrivelse af ejendommens tilstand, når du flytter ind, og når du flytter ud. Denne optegnelse bør indeholde oplysninger om de skader, du forårsager. Noter alt, hvad du har gjort rent, repareret eller udskiftet, og tag også billeder.

Disse råd er gode hvis du skal søger tilbagebetaling af indskud efter 7 år. Vi havde en lejlighed i Køge hvor udlejeren ville have brugt det fulde indskud til maling og slibning af gulve, men vi kunne klare det hele for blot en tredjedel, så personen fik ordnet det samt modtog sine dyrt opsparet penge igen. En lignende historie udspillede sig i Rødovre, hvor vi også kunne spare et yngre par for mange tusinde kroner i forbindelse med deres fraflytning.

Hvis din udlejer lovligt tilbageholder dit indskud

Der er forskellige regler der gælder f.eks. ved tilbagebetaling af indskud efter 7 år, og hvis din udlejer har en juridisk grund til at tilbageholde og dermed ikke tilbagebetale dit tilgodehavende, skal han/hun fortælle dig det skriftligt inden for en rimelig tid. Denne meddelelse skal indeholde oplysninger om, hvorfor de har grund til ikke at tilbagebetale indskud. Oftest vil udlejer helst bruge indskuddet til at betale for en gennemrenovering af lejemålet, og hvis du ønsker en god pris på renovering efter endt lejemål, så kontakt Udflytningsgaranti, der kan hjælpe dig med relevante rådgivning og give en fast pris, der oftest er langt billigere end din udlejers valgte håndværkere. Hvis din udlejer står til at skulle tilbagebetaling af dit indskud, men undgår helt tilbagebetaling af indskud, kan du indbringe sagen for en domstol under kategorien småsager. Dette kan være kompliceret, så det er bedst at få hjælp fra en advokat eller endnu bedre at have snakket med Udflytningsgaranti i forbindelse med din fraflytning og valgt den bedste løsning fra start, det gælder uanset om du bor på Frederiksberg, Amager, Nordsjælland eller endda et givet sted på hele Sjælland, da vi dækker det hele. 

Læs også om normalistandsættelse

Frister for tilbagebetaling af indskud

Hvis gennemsyn af lejligheden efter endt lejemål er godkendt, så er du berettiget til tilbagebetaling af dit indskud, og udlejer skal returnere det til dig inden for 14 dage efter, at du har forladt ejendommen medmindre noget andet er udspecificeret i din lejekontrakt. De fleste boligselskaber har et fysisk kontor, som du kan besøge og snakke med en person. Hvis din udlejer forsøger at undgå tilbagebetaling af indskud, kan du sagsøge vedkommende ved en domstol for Småkrav. Men forhåbentligt bør det ikke gå så vidt, hvis du gerne vil være sikker på at arbejdet bliver gjort korrekt til en god pris, så kontakt Udflytningsgaranti, vi har et bredt netværk samt ansatte som er specialiseret inden for hver deres gren af renovering, så du glider lige igennem et fraflytningssyn første gang.

Gulvarbejde til en fair pris

Hvis din udlejer reparerer eller udskifter gulvbelægning i din lejebolig, har du ret til at give dit bud på virksomheder, som han/hun skal hyrer til opgave. Hvis du ønsker en god pris på slibning af gulve eller andet gulvarbejde, så kontakt os gerne, også selvom det ikke handler om fraflytning, men du blot ønsker at få slebet og lakeret dit trægulv. Ved at du har en fast pris fra os, så ved du også hvad du skal have af tilbagebetaling når du skal have dit indskud tilbage.

Slibning af gulve

Hvis din udlejer mener at trægulv er så slidt at du behøver at få slebet dine trægulve, kan du være ansvarlig for at lakere dem også. Derfor er det vigtigt at få et fast tilbud på gulvslibning som inkluderer lakering. Dette er en af de hyppigste årsager til manglende tilbagebetaling af depositum efter 7 år eller mindre. Det er ikke længe siden vi var i Rødovre for at give et tilbud der var langt under det halve af hvad udlejeren forsøgte at tage for samme arbejde. 

Maling, malerarbejde af vægge og loft

Hvis din udlejer undlader at tilbagebetale dit indskud grundet der trænger til maling af lejligheden, så er dette ikke helt unormalt, rigtig mange boligselskaber sætter krav om der skal males ved endt lejemål, før man kan få tilbagebetaling af sit indskud. Vi har vores egne malermestre som giver uforpligtigende tilbud, der inkluderer alt fra afdækning, spartling af vægge og naturligvis maling af vægge, maling af lofter samt lister. Dette gælder også ved maling efter rygning i lejligheder. Du får altså en komplet pakke som sikre at lejligheden står så flot, at du kan få den fulde tilbagebetaling af indskud.  

Fraflytning uden besvær

Vi ved at flytning er besværligt nok i forvejen, ikke alene er det dyrt i forbindelse med store summer der går til indskud eller udbetaling af din nye bolig, og håbe på at du får tilstrækkelige penge i tilbagebetaling fra dit nuværende indskud, men også den form for stress i forbindelse med at skulle nå at pakke alt ned i tide, få bestilt flyttevogn og få nogle kammerater til at hjælpe slæbe flyttekasser. Så her gælder alle tricks der kan hjælpe dig i denne store proces, f.eks. skal du ikke til selv til at lege malermester, når du har et firma som Udflytningsgaranti til din rådighed, du skal heller ikke til at bøvle med at leje en gulvsliber nede i byggemarkedet, eller søge på google efter tips og tricks til at spartle vægge og meget andet. Du kan fjerne al denne type af stress med kun et opkald. Med vores service kan du forvente at lejligheden står ud fra boligselskabernes krav, så selvom du skulle have boet i din lejlighed længe og frygter hvorvidt du får tilbagebetaling af indskud efter syv år eller mere, så gør dig selv den tjeneste at ringe til os i dag, vi giver med største glæde uforpligtigende tilbud.

Kommunikation er alfa og omega

Udlejere vil sandsynligvis ikke forsøge at snyde dig, men det er vigtigt at holde styr på al kommunikation i løbet af lejeprocessen, så du ved, hvem du skal holde ansvarlig for hvad. Specielt når det kommer til noget så vigtigt som tilbagebetaling af dit indskud, skal du sørge for at følge alle regler for at beskytte dig selv. Hvis din udlejer følger reglerne samt du har fået en gennemgang af Udflytningsgaranti, så bør der ikke være problemer med at få den korrekte tilbagebetaling, når du flytter ud.

Artikler