Istandsættelse af lejlighed ved fraflytning – Hvad koster det?

Når du som lejer fraflytter et lejemål, skal det istandsættes, så det er klar til indflytning for nye lejere. Men hvad koster det? Og hvad kommer på din regning, når du skal flytte ud? Og kan du gøre noget for at minimere prisen for istandsættelse af lejlighed ved fraflytning? Det giver vi dig et indblik i.

 

Er du flyttet ind efter den 01. juli 2015, gælder reglen om normalistandsættelse. Altså skal du aflevere lejligheden i samme stand, som da du flyttede ind. Dog med undtagelse af almindeligt slid og ælde.

 

Husk – vi hjælper også med istandsættelse af lejlighed efter dødsfald

 

Få dit depositum tilbage med Udflytningsgaranti.

 

Hvad skal der ordnes ved en fraflytning af lejlighed?

 

Det ville være nemt, hvis der var en fast pris for, hvad det koster at fraflytte en lejlighed på x antal kvadratmeter. Sådan forholder det sig desværre bare ikke. Derfor er det også meget svært at forudsige, hvad prisen for istandsættelse af lejlighed ved fraflytning i dit tilfælde bliver.

 

Vi kan dog dykke ned i nogle gennemsnitlige priser for det, som typisk skal ordnes ved en fraflytning.

 

Maling af lejlighed

 

En stor del af prisen for istandsættelse af lejlighed ved fraflytning går til maling. Den gennemsnitlige pris for dette er 220 DKK inkl. moms per kvadratmeter. En lejlighed på 75 kvadratmeter vil derfor koste i omegnen af 16.500 DKK. Dette kan dog godt blive billigere såfremt, der er arealer, der ikke trænger til at blive malet. Prisen inkluderer alt lige fra vægge og lofter til dørkarme.

 

Rengøring

 

Hovedrengøring er som regel også en del af prisen for istandsættelse ved fraflytning af lejlighed. Denne vil typisk være beliggende på 2.000-3.000 kroner alt efter, hvor meget rengøring der er brug for. Du kan selv gøre meget for at nedringe prisen ved at være grundig med rengøring.

 

Slibning og lakering af gulve

 

Er der trægulve i boligen, vil der også være en udgift til en eventuel slibning og lakering, hvis det bliver vurderet nødvendigt af udlejer. Har du rum, der ikke har været brugt meget, vil disse typisk ikke skulle behandles. Det koster gennemsnitligt mellem 100-130 kroner per kvadratmeter. Det kan derfor også hurtigt løbe op, hvis ikke du har passet godt på gulvet.

 

Indhent tilbud og spar penge på prisen for istandsættelse af lejlighed ved fraflytning

 

Det kan koste en del af depositummet at fraflytte en lejlighed. Ved selv at finde professionelle firmaer til at hjælpe kan du være ret heldig, at det koster en del mindre end udlejers løsning – og at du dermed også får hele depositummet tilbage.

Modtag hjælp til fraflytning af lejebolig – bestil et tilbud her.

 

 

Indholdsfortegnelse

Vores SERVICES

Læs også om:

Vi kan med garanti fortælle at vi er en del billigere end udlejer og af udlejer ofte sender en regning der er højere end lejerens depositum, i kan med vores garanti være sikker på at i ikke skal betale mere end hvad prisen i tilbuddet lyder på