Opsigelse af lejemål ved fraflytning (og efter dødsfald): hjælp til istandsættelse af lejlighed
Opsigelse af et lejemål er en nødvendig handling når du fraflytter – eller hvis der er sket et dødsfald. Her på siden kan du finde hjælp, samt tips når der skal lægges en opsigelse af en lejlighed.
Dødsfald i familien kan være en stresset og sorgfuld tid, og der er mange ting der skal tages hånd om. En af dem er at opsige lejemålet, hvis den afdøde har haft et lejemål. Det kan være en udfordring at finde ud af, hvordan man skal gøre, og hvad man skal huske på. Derfor vil vi i Udflytningsgaranti gerne hjælpe dig med at gøre det nemmere og mindre stressende.
Vi hjælper dig med istandsættelse ved fraflytning og opsigelse af lejemål, rengøring, gulvafslibning, samt malerarbejde.
Er du kunde hos DAB, KAB, Lejerbo, Bo-Vest, DEAS, Newsec eller andre, så kan vi hjælpe dig videre.
Lejekontrakten sætter rammerne for opsigelse
Det første du skal gøre, er at tjekke lejekontrakten for at se, hvad der står om opsigelse. Det vil typisk stå, hvor langt varsel du skal give, når du opsiger lejemålet. Det er nemlig ikke altid, at du skal give tre måneders varsel, som det er ved almindelige lejemål. Hvis den afdøde har haft en plejebolig eller ældrebolig, skal du give det varsel, der står i lejekontrakten. Hvis der ikke står noget i lejekontrakten, gælder de almindelige regler for lejemål, som er tre måneders varsel.
Sådan opsiger du lejemålet skriftligt hos DAB og de andre udlejere
Når du skal opsige et lejemål efter et dødsfald, er det vigtigt at huske at gøre det skriftligt. Dette gælder både for lejemål i almene boliger og lejemål i pleje- eller ældreboliger samt plejehjem.
Opsigelsen skal altid ske til den første i en måned, medmindre andet er aftalt i lejekontrakten. Varslet for opsigelse afhænger af hvilken type bolig du lejer, og det er derfor en god idé at tjekke din lejekontrakt, inden du sender opsigelsen. Kontakt os og modtag hjælp, hvis du ikke har tid til selv at læse og forstå kontrakten.
I almene boliger skal du som udgangspunkt opsige med tre måneders varsel. I pleje- eller ældreboliger og plejehjem kan opsigelsen ske med en måneds varsel, hvis lejeren dør uden at efterlade ægtefælle eller andre, som lejeren har haft fælles husstand med. Det gælder også for boliger i friplejebolig.
Ved dødsfald vil boet hæfte for huslejen, indtil boligen genudlejes, eller varslet for opsigelse er gået. Det er derfor vigtigt at huske at sende opsigelsen skriftligt, så der ikke opstår uenigheder om, hvornår lejemålet er opsagt.
Læs også istandsættelse ved fraflytning og istandsættelse af lejlighed ved dødsfald.
Istandsættelse af lejemål ved fraflytning efter dødsfald
Flytning og opsigelse af lejemål efter dødsfald kan være en svær og stressende opgave for pårørende. Derfor tilbyder Udflytningsgaranti at hjælpe med istandsættelse af lejemålet, så du kan fokusere på at tage vare på dine kære.
Med vores depositumsgaranti er du sikret, at dit depositum kommer tilbage, selv hvis der er ting, som udlejeren ikke er tilfreds med. Vi tager os af alt det praktiske, så du ikke skal bekymre dig om at skulle tænke på flytning, rengøring og istandsættelse på samme tid.
Vores erfarne team består af malere, gulvafslibere og rengøringsfolk, så du kan være sikker på, at lejemålet står perfekt tilbage efter fraflytningen. Vi tilbyder også advokatbistand, så du har en ekspert ift. lejeloven til at hjælpe dig gennem processen.
Få hjælp til fraflytning og istandsættelse med Udflytningsgaranti.
RING OG HØR MERE OM: INDSKUD TILBAGE VED DØDSFALD
DEPOSITUMSGARANTI
Regler for opsigelse af lejemål ved dødsfald
HVAD ER ISTANDSÆTTELSE?
Opsigelse af lejlighed: Ved fraflytning
At skulle opsige sin lejlighed kan være en følelsesmæssig og praktisk udfordring. Det kan være en beslutning, der er nødvendig for at tage det næste skridt i livet, men det kan også føles som at forlade et hjem, der har været en tryg base i lang tid. Uanset hvad, så er det vigtigt at vide, hvordan man gør det korrekt og undgår potentielle faldgruber. Fra at overveje de rigtige frister og formaliteter, til at få alt på plads med udlejer, er der mange ting at tage højde for. Men med den rigtige information og planlægning kan opsigelsen af en lejlighed være en glat proces, der åbner dørene til nye eventyr og muligheder.
Lejekontrakt: Opsigelse ved fraflytning
At opsige en lejekontrakt kan være en stressende og overvældende oplevelse, især hvis du aldrig har gjort det før. Men med lidt planlægning og forberedelse kan processen være både glat og smertefri.
Først og fremmest er det vigtigt at gennemgå din lejekontrakt og undersøge de specifikke vilkår for opsigelse. Nogle kontrakter kræver et vist antal dages varsel, mens andre kan kræve en bestemt årsag til opsigelsen. Det er også vigtigt at undersøge eventuelle gebyrer eller straffe, der kan være forbundet med opsigelsen.
Når du har gjort dig bekendt med dine lejekontrakts vilkår, er det tid til at afgøre, hvornår du vil opsige din lejekontrakt. Det er vigtigt at overveje din tidsplan og sikre, at du har tilstrækkelig tid til at flytte dine ejendele og rydde op i lejligheden, inden din opsigelsesdato. Det er også vigtigt at tage hensyn til eventuelle konsekvenser af opsigelsen, såsom mistet depositum eller skadeserstatning.
Hvordan opsiger man sin lejlighed?: Lav en skriftlig opsigelse
Når du har besluttet dig for at opsige din lejekontrakt, er det vigtigt at kontakte din udlejer skriftligt og formelt give besked om din opsigelse. Det er en god idé at sende en e-mail eller et brev, hvor du bekræfter din opsigelse og angiver datoen for din fraflytning. Det er vigtigt at give så meget varsel som muligt og angive årsagen for din opsigelse.
Efter du har givet besked om din opsigelse, er det tid til at begynde at planlægge din fraflytning. Det kan være en god idé at oprette en tjekliste over de opgaver, der skal udføres inden din opsigelsesdato, såsom at pakke dine ejendele og rengøre lejligheden. Det kan også være en god idé at kontakte et flyttefirma eller nogle venner for at hjælpe med at flytte dine ejendele, især hvis du har mange store eller tunge genstande.
Luk ned for abonnementer til forsyning m.m.
Husk også at kontakte dine forsyningsvirksomheder og andre tjenester, som du abonnerer på, for at oplyse om din fraflytningsdato og afbryde eventuelle tjenester, som du ikke længere vil have brug for. Sørg også for at give din nye adresse til alle, der har brug for det, som din bank, postkontor og eventuelle abonnementer, du måtte have.
Når din fraflytningsdag er ankommet, er det vigtigt at overdrage lejligheden i den tilstand, den var, da du flyttede ind. Rengør grundigt og fjern alle dine ejendele, og sørg for at aflevere nøglerne til din udlejer eller ejendomsadministrator.
Lejer hos DAB Bolig?: Opsigelse af lejemål ved dødsfald
Når du opsiger dit lejemål hos DAB Bolig, skal du sørge for at få stemplet opsigelsen i skifteretten eller vedlægge skifteretsattesten, for at opsigelsen er gyldig. Efterfølgende har du tre måneders varsel til den 1. i en måned i henhold til lejekontraktens bestemmelser.
For at lette processen for dig, kan vi hos Udflytningsgaranti tilbyde istandsættelse af din bolig, så du slipper for besværet med at gøre den ren og klar til den næste lejer. Vi sikrer, at istandsættelsen bliver udført korrekt og fagligt, så du undgår eventuelle tvister omkring tilbagebetaling af depositum.
Lejer hos LEJERBO?: Opsigelse af lejemål ved dødsfald
Vent med at betale 50% af regningen
- Domea
- KAB
- Boligforeningen AKB
- Boligforeningen ØsterBo
- Boligforeningen SAB
- Boligforeningen Andelsbo
- Boligforeningen Tårnbyhuse
- Boligforeningen Wibo
- Boligforeningen Alfa
- Boligforeningen 3B
- Boligforeningen Lejerbo København
- Boligforeningen Københavns Andels-Byggeselskab (KAB)
- Boligforeningen Ballerup
- Boligforeningen DAB
- Boligforeningen Bo-Vita
- Boligforeningen KAB 42
- Boligforeningen Københavnshusene
- Boligforeningen 29H
- Boligforeningen ØsterbroHusene
- Boligforeningen Familiefonden
- Boligforeningen Lyngby-Taarbæk
- Boligforeningen Grønnevang
- Boligforeningen Sjælland
- Boligforeningen Sydvest
- Boligforeningen Kuben
- Boligforeningen Bo42
- Boligforeningen B42
- Boligforeningen Frederiksberg Boligfond
- PKA
- Sampension
- Industriens Pension
- Findbolig
- PBU
- PensionDanmark
- Lærernes Pension
- PFA
- P+
- Pensam
- Velliv
- AP Pension
- TDC Pensionskasse
- Frederiksberg Boligfond
- Fonden Søndergården
- Fonden Vestergården
- Fonden Østergården
- Fonden Solgården
- Fonden Fuglevænget
- Fonden Hvidkildegaard
- Fonden Vibehusene
- Fonden Arendal
- Fonden Enghaven
- Hjembo
- Faxe Boligselskab
- Bækkegården
- Frydenhøjparken
- DUAB
- Odense Boligselskab
- Boligforeningen AAB
- Lejerbo
- Københavns Almennyttige Boligselskab (KAB)
- AAB afdeling 1
- AAB afdeling 2
- AAB afdeling 3
- AAB afdeling 4
- DAB
- Bo-Vest
- DEAS
- Newsec
- Byens Udlejning
- Københavns Mæglerne
- Danbolig København
- LokalBolig
- København Værelsesudlejning
- Copenhagen Housing
- Lejeperiode.dk
- København Lejebolig
- København Ejendomsservice
- 123bolig
- Københavnsleje.dk
- Leje.dk
- BoligPortal
- Housing Denmark
- Home Connector
- Urban Housing
- Housing Company
- Copenhagen Housing Company
- Q Living Copenhagen
- Housing Foundation
- Copenhagen Letting
- Boligninja
- PropertyBroker
- Apartment in Copenhagen
Hvordan opsiger man lejlighed?
Hvornår skal du opsige din lejeaftale?
Hvis din lejeaftale er tidsbestemt, og datoen for udløb er angivet i lejekontrakten, kræver det ingen opsigelse. Aftalen ophører automatisk ved udløbsdatoen.
Er lejeaftalen ikke tidsbestemt, kræver det en opsigelse fra enten lejers eller udlejers side for at afslutte aftalen. Bemærk, at der kan være en uopsigelighedsperiode, hvor hverken lejer eller udlejer kan opsige lejemålet. Dette skal dog være klart specificeret i lejekontrakten.
Opsigelse som udlejer
Som udlejer er der generelt begrænsninger på, hvornår du kan opsige en lejeaftale, især hvis lejeren opfylder kravene til betalinger og vedligeholdelse af ejendommen. Dog er der specifikke tilfælde, hvor udlejer kan opsige lejeaftalen, inklusive:
Hvis du bor i en tofamiliesejendom, hvor du selv bor i den ene del, har du ret til at opsige lejeren uden specifik begrundelse. Bemærk, at lejeren har krav på et års opsigelse i denne situation.
Hvis du bor i ejendommen, og lejeren har lejet et enkelt værelse, kan du opsige lejeaftalen med en måneds varsel.
Hvis det lejede er en ejerlejlighed eller andelsbolig, og du selv ønsker at flytte ind, kan du opsige lejeaftalen. Her skal lejeren have et års opsigelse og være opmærksom på, at du som udlejer skal flytte ind.
Hvis ombygning eller nedrivning af ejendommen kræver, at lejeren flytter, kan du opsige lejeaftalen. Det er vigtigt at tilbyde lejeren en anden lejlighed, hvis den er tilgængelig efter renovering eller genopførelse.
Hvis lejeren misligholder lejemålet eller ikke overholder reglerne for ejendommen, kan du opsige lejeaftalen. Bemærk, at der normalt kræves flere advarsler, før opsigelsen er gyldig.
Opsigelse som lejer
Normalt kan en lejer opsige sit lejemål med en varsel på tre måneder, medmindre lejeaftalen indeholder en længere eller kortere opsigelsesfrist. Lejere, der kun lejer et enkelt værelse, har en opsigelsesvarsel på en måned.
Hvis du flytter ud før udløbet af opsigelsesfristen, skal udlejeren forsøge at finde en ny lejer. Dette kan fritage dig fra at betale husleje for resten af opsigelsesperioden. Hvis udlejeren ønsker at flytte ind eller sælge lejemålet, har du ret til at flytte tidligere, og du er ikke forpligtet til at betale husleje for resten af perioden.
Vigtige overvejelser ved opsigelse
Uanset om du er lejer eller udlejer, er der bestemte formaliteter, der skal overholdes for at gøre opsigelsen gyldig. Her er de vigtigste krav:
Opsigelse som udlejer:
Opsigelsen skal være skriftlig.
Udlejeren skal angive årsagen til opsigelsen.
Lejeren skal informeres om sin ret til at indgive skriftlige indsigelser mod opsigelsen, senest seks uger efter modtagelsen.
Opsigelse som lejer:
Opsigelsen skal være skriftlig.
Lejeren skal oplyse sin nye adresse til udlejeren senest otte dage før fraflytning.
Opsigelsesvarslet beregnes i hele måneder fra det tidspunkt, hvor udlejeren modtager opsigelsen.
Hvad sker, hvis lejeren ikke accepterer opsigelsen?
Hvis lejeren ikke er tilfreds med årsagen til opsigelsen, kan de indgive skriftlige indsigelser. Disse skal sendes til udlejeren senest seks uger efter modtagelsen af opsigelsen. Hvis udlejeren fastholder opsigelsen, kan lejeren anlægge en sag ved Boligretten inden for seks uger efter fristens udløb.
Udlejers ret til at ophæve lejeaftalen
Lejers krav ved ophævelse af lejeaftalen
Vores advokat hjælper dig med alle dine lejeaftaler
Hos Udflytningsgaranti kan vi hjælpe dig med at forstå og administrere din lejeaftale. Vi tilbyder omfattende rådgivning og støtte for lejere. Skab tryghed i dine lejeaftaler med Udflytningsgaranti.