flyttesyn i forbindelse med indflytning eller fraflytning af privat lejlighed, hvad bør tjekkes, når du flytter ind i en ny lejlighed

Flyttefirma København: Kontorflytning for Erhverv og privatflytning

Flyttesyn i forbindelse med indflytning eller fraflytning af privat lejlighed 

Hvad bør tjekkes, når du flytter ind i en ny lejlighed

Det er spændende at flytte ind i en ny lejlighed, men det kan også være nervepirrende. Du ved ikke, hvilken stand lejligheden vil være i, og om du vil ende med et vedligeholdelsesmareridt eller en bekostelig affære, hvis du en dag flytter derfra. Et flyttesyn er den bedste måde at sikre, at du ikke får nogen ubehagelige overraskelser efter at du har underskrevet din private lejekontrakt. Den største fordel ved at få lavet et flyttesyn inden du flytter ind i privat lejlighed, er at opdage eventuelle fejl og mangler og vide om renovering er lige rundt om hjørnet. Ofte kan dette afgøre om det er det rigtige sted for dig, og om du skal have lavet ting på udlejers regning inden du flytter ind i en privat lejlighed i f.eks København. Det kan virke som en ekstra udgift på forhånd, men det kan potentielt spare dig for mange penge og kolossal hovedpine senere hen, specielt er et flyttesyn godt at have, hvis du vil give dig selv de bedst mulige betingelser for at få tilbagebetaling af dit indskud når du flytter ud af privat lejlighed. Læs videre for at få flere oplysninger om, hvorfor og hvornår du skal foretage et flyttesyn, specielt er det som privat person, godt at se sig om inden underskriften laves. De færreste kan lide omkostninger til renovering som kommer pludselig og det er godt at kende regler på området.

Hvorfor lave en flyttesyn?

Et flyttesyn af privat lejemål kan hjælpe dig med at undgå at underskrive en lejekontrakt for en lejlighed med store problemer som kræver renovering. Det er vigtigt at foretage et grundigt tjek af din nye lejlighed, inden du flytter ind, for at sikre dig, at alt er i god stand og lever op til dine standarder. Med vores flyttesyn undgår du at ende med en lejlighed, der kræver en dyr renovering eller har sundheds- og sikkerhedsrisici. Det kan også hjælpe dig med at forhandle en lavere husleje eller et lavere indskud til din kommende privat lejlighed. Der er nemlig reel risiko for at du kan nemlig sidde regningen, hvis en nødvendige renovering ikke er blevet udført inden du flytter ind. Og når der lige er lagt mange penge i indskud, haft store omkostninger til flyttefirma og køb af nye møbler, så er det sidste du ønsker at stå med, er en stor regning for renovering af din nye lejlighed. Et flyttesyn er nemlig udarbejdet som en komplet rapport over tilstanden på lejligheden. 

Et flyttesyn af privat lejlighed vil også hjælpe dig til at forstå dine rettigheder som lejer bedre, og hvad du kan forvente af din udlejer. Du vil vide præcis, hvilken stand lejligheden er i, og om der er nogen sikkerhedsrisici eller skader, der står for en renovering. Du kan bruge disse oplysninger, når du forhandler din lejekontrakt, og sørge for, at udlejeren reparerer alt det, der står for en renovering, inden du flytter ind, det gælder uanset om det er privat eller erhverv i eller uden for København.

Tjek din lejligheds tilstand

Under et flyttesyn går Udflytningsgaranti i bunden af alt for at lave en komplet undersøgelse af din lejligheds tilstand for at se, om der er tegn på, at noget skal repareres eller renoveres. Vi har en lang checkliste forarbejdet af vores dygtige eksperter, som dækker alt fra afskallet maling, løse brædder i gulv eller en skæv dørkarm samt om der er tegn på vandskader, vi kommer både til privat og erhverv for disse. I både privat og erhverv lejligheder samt huse gennemgår vi også under flyttesyn, køkkenet og badeværelserne for skimmelsvamp, hvilket kan være et tegn på, at der er problemer med VVS-installationer. Vi kontrollerer vinduer og døre for at sikre, at de fungerer korrekt og er tætte, det er især vigtigt nu da energipriserne er steget til vejrs. Ser vi de mindste problemer eller grund til renovering, så vil det blive tydelig forklaret i rapporten og denne skal du ikke være bange for at bede udlejeren om at løse dem. Selv i nyere bygninger kan du ikke bare blindt forvente, at et flyttesyn af privat lejlighed er unødvendigt, for der kan sagtens være skjulte problemer og dermed renovering som står for skud. Hvis der er tegn på større slitage af ting som gulve eller andet, skal du forhandle med din udlejer om at få renoveringen gjort, inden du flytter ind. Dette gælder både privat og for virksomheder, som er i gang med en firmaflytning – specielt er vi glade for at køre i København.

Vi tjekker om både privat og erhvervs lejligheder står for renovering, specielt i området omkring København

Under flyttesyn vil du blive gjort opmærksom på, om der er renovering som udlejeren skal stå for i privat og erhvervs lejlighed. Der bliver tjekket, om der er afskallet maling eller skimmel, defekte apparater og ødelagte vinduer eller døre. En gennemgang af alle apparater er i funktionsdygtig stand, herunder f.eks. vandvarmeren og køleskabet. Hvis der er problemer, skal du bede din udlejer om en renovering eller udskiftning af dem, inden du flytter ind. Hvis udlejeren siger, at han vil stå for renovering, men ikke gør det, skal du skrive en mail til din udlejer og eventuelt sende en kopi til boligselskabet, du kan også møde op på deres kontor. Hvis der er tale om et mindre problem, kan du måske forhandle med din udlejer om at få det repareret, omkring tidspunktet du flytter ind. Hvis der er tale om større renovering, bør du bede udlejeren om at betale og udbedret renoveringen, inden du underskriver lejekontrakten. Hvis udlejeren ikke vil gå med til at udbedre problemerne, kan du prøve at forhandle om en lavere husleje eller et lavere depositum. Alle ting bliver tydeligt pointeret i vores flyttesyn rapport. En rapport der er til stor glæde og gavn til både folk som skal flytte ind i en ny privat lejlighed, eller står til at skulle flytte ud af deres privat lejlighed. Specielt i København har vores flyttesyn resulteret i renovering af mange lejligheder, ikke kun Storkøbenhavn, men også Frederiksberg, Amager og hele Nordsjælland, grundet vores gode tilbud og grundige rådgivning.

Tjek for skimmelsvamp og miljøfarer

Skimmelsvamp og andre miljøfarer kan udgøre en stor sundhedsrisiko for de personer, der bor i lejligheden. Et flyttesyn lavet af Udflytningsgaranti vil give klarhed om der findes skimmelsvamp på badeværelset, i køkkenet eller andre steder i lejligheden, kan det være et tegn på mange ting som dårlig ventilation til lækager i rør og andet bag vægge. Hvis der er betydelige tegn på skimmelsvamp i din lejlighed, skal du nægte at flytte ind, indtil renoveringen er klaret. Selv hvis du renser skimmelsvampen, vil den sandsynligvis komme tilbage, medmindre det underliggende problem bliver løst. Hvis udlejeren nægter en renovering, så bør du nok kikke efter et andet sted at bo, eller alternativt kan du forsøge at forhandle om en lavere husleje eller et lavere indskud – Udflytningsgaranti vil med glæde give et uforpligtigende tilbud på renovering, det er nemmere at aflevere til udlejer for at få ham til at godkende og igangsætte renovering.

Andre ting, der bliver kikket efter under et flyttesyn

I vores grundige flyttesyn ser vi boligen i det store billede, derfor sørge vi for, at trapper samt gangarealer er i god stand og elevatorer er serviceret, velholdte og vigtigst af alt sikre. Sørg for, at taget ikke er utæt, og at der ikke er løse eller ødelagte fliser. Sørg for, at gulvet ikke er skævt eller blødt, og sprækker i fundament. Sørge for, at maling og tapet er i god stand, og at døre/vinduer ikke er utætte. Kontroller vandmåleren for at se, om der er tegn på manipulation. Et flyttesyn vil give dig indblik i små og større problemer, kan du bede din udlejer om at inspicere og udbedre dem. Som privat person giver dette en god sikkerhedsfornemmelse, det skal til når vi snakker prisen for leje i København. 

Renovering af lejligheden

Husk at et flyttesyn også er gavnligt hvis du flytter ud af en lejlighed og ønsker at få tilbagebetaling af dit depositum, et flyttesyn er dit bevis på tilstanden du forlader lejligheden i. Hvis du skal foretage renoveringer i din privat lejlighed, for at få dit indskud tilbagebetalt, så er det nødvendigt med et mere grundigt flyttesyn af privat lejlighed. Under et flyttesyn vil vi kontrollere blandt andet lejlighedens elektriske system, VVS-system, døre/vinduer samt maling og gulve. Er der nogle af de basale ting der står for renovering, giver vi et uforpligtigende tilbud der overholder alle bygningsreglementer samt boligforeningers strenge krav. 

Gulvafhøvling i København til en fair pris
Artikler