husk det frie valg når det kommer til valg af håndværker til istandsættelse af lejet lejlighed

Lejeloven er oftest misforstået eller endda fejlinformeret af udlejer, når det kommer til valget af håndværkere

Husk det frie valg når det kommer til valg af håndværker til istandsættelse af lejet lejlighed.

Lejeloven i Danmark giver lejere en vis frihed i forhold til at foretage istandsættelser og renoveringer af den ejendom, de har lejet af privat udlejer. Ifølge loven har lejeren fuld rådighed over ejendommen, og de er derfor berettiget til at lave alle former for istandsættelser, så længe dette gøres på en håndværksmæssigt korrekt måde, som lejer kan du blive fortalt anderledes af udlejer rettigheder, men det er vigtigt at du forstår at det altså ikke er korrekt. Du kan derfor klage over udlejer såfremt at du bliver tvunget til at lade dem vælge håndværkerne hvis de stiller sig på bagbenene. 

Dette betyder, at lejeren er frit stillet i forhold til at vælge den håndværker, de ønsker at benytte til at udføre istandsættelsesarbejdet. Dette gælder både i forhold til at vælge en håndværker, der er godkendt af ejendommens udlejer, såvel som en håndværker, der ikke er godkendt af udlejeren.

Det er dog vigtigt at bemærke, at lejeren stadig er ansvarlig for istandsættelsesarbejdet, bliver udført korrekt og efter gældende regler og love. Det er derfor en god idé at sørge for at vælge en erfaren og kompetent håndværker, der kan udføre arbejdet tilfredsstillende.

I forbindelse med istandsættelsesarbejde er det også en god idé at sikre sig, at der bliver indgået en skriftlig aftale med håndværkeren, der beskriver de arbejdsopgaver, der skal udføres, samt de priser og betingelser, der gælder for arbejdet. På denne måde kan lejeren sikre sig, at der ikke opstår misforståelser eller uenigheder med håndværkeren i løbet af arbejdet.

Alt i alt giver lejeloven lejere i Danmark frihed i forhold til at udføre istandsættelsesarbejde i de ejendomme, de har lejet. Lejerne har fuld rådighed over ejendommen, og de kan derfor vælge den håndværker, de ønsker at benytte til arbejdet, så længe dette gøres på en håndværksmæssigt korrekt måde. Det er dog stadig lejerens ansvar at sørge for, at arbejdet bliver udført korrekt og efter gældende regler og love, med Udflytningsgaranti er du sikret at få lavet korrekt udført arbejde til både den lovet pris og tid.

Kontakt os og få hjælp til istandsættelse ved fraflytning og alt hvad det indebærer af professionel hjælp.

Lejeloven er oftest misforstået eller endda fejlinformeret af udlejer, når det kommer til valget af håndværkere

Dykker vi ned i lejeloven så fortæller denne at lejere har frihed til at vælge hvilke håndværkere, der skal udføre arbejde i lejlighed de bor i. Dette betyder, at lejere altså ikke er forpligtet til at bruge den håndværker, som udlejer eller ejendomsadministrationen har anbefalet.

Lejere har også ret til at få udført arbejde af en håndværker, som er godkendt af bygningsreglementet, så længe prisen for arbejdet ikke overstiger det beløb, som udlejer eller ejendomsadministrationen har oplyst som det maksimale beløb, der kan bruges på arbejdet.

Alt efter istandsættelsens omfang eller hvad der skal renoveres, er det er vigtigt for lejere at undersøge om de er ansvarlige for at betale for arbejdet, som den valgte håndværker udfører. Ydermere er det også vigtigt at undersøge håndværkerens kompetencer og referencer, inden de indgår en aftale om arbejdet. Udflytningsgaranti har hovedsæde i Herlev og giver dig den bedste kundeoplevelse som sikre, at de får den bedst mulige pris og kvalitet på arbejdet.

Så du kan roligt kikke efter håndværkere selv og ikke blindt tage udlejers ord for gode, når det handler om valget af håndværkere til istandsættelse af lejlighed i København. Det er uanset om lejligheden trænger en total renovering, herunder malerarbejde og/eller gulvafslibning samt gulvbehandling.

Udflytningsgaranti – din garanti for høj kvalitet

At finde den rette håndværker til at renovere en lejet lejlighed kan være en stor beslutning. Der er mange ting at overveje, herunder kvaliteten af deres arbejde, deres erfaring, og selvfølgelig prisen på tjenesterne.

Først og fremmest er det vigtigt at sørge for, at den håndværker, du vælger, har gode anbefalinger med hensyn til kvaliteten af deres arbejde. Dette kan undersøges ved at læse anmeldelser fra tidligere kunder på f.eks. TrustPilot, hvor vi har en høj score og mange anbefalinger. At høre fra andre tidligere kunder samt mund-til-mund referencer er den bedste garanti som kan give dig sikkerhed i at vi er kvalificerede til at udføre det arbejde, du har brug for.

Det er også vigtigt at vælge en håndværker, der har erfaring med at renovere lejligheder. Dette kan være en stor fordel, da en erfaren håndværker vil have større viden om de specifikke udfordringer, der kan opstå, når man renoverer en lejlighed, samt være bedre i stand til at håndtere eventuelle problemer, der måtte opstå undervejs.

Endelig skal du også overveje prisen på håndværkerens tjenester. Selvom det kan være fristende at vælge den billigste mulighed, skal du huske, at du får, hvad du betaler for. Det er bedre at investere i en dyrere håndværker med et godt ry i form af mange anbefalelser samt erfaring, end at vælge en billigere mulighed, der måske ikke leverer det kvalitetsarbejde du har brug for og dermed har en chance for at du skal punge yderlig op for at lave det om nu eller på et senere tidspunkt.

I det hele taget er det vigtigt at tage dig tid og gøre grundige undersøgelser, før du vælger en håndværker til at renovere din lejlighed, uanset om det er din egen elle én du lejer. På den måde kan du være sikker på, at du får den bedst mulige løsning til din lejlighed og dit budget. Hos Udflytningsgaranti vil vi med største glæde tage en samtale om istandsættelse af lejlighed eller andet renoveringsarbejde i København og hele Sjælland. Vi tilbyder alt fra gulvafslibning samt gulvbehandling, til alle former for malerarbejde, uanset om det er maling af vægge eller hel lejlighed i forbindelse med fraflytning, eller det blot handler om malerarbejde i lejlighed for at friske denne op. Vi tilbyder også alle former for flyttehjælp til private og flyttehjælp b2b. Ring i dag for en samtale om dit projekt.

Konkurrencelovgivningen når det kommer til valg af håndværker

I Danmark er det imod konkurrencelovgivningen, at en udlejer påtvinger en lejer at bruge deres egne håndværkere. Dette kan være problematisk for lejeren, da håndværkerne kan sætte en pris for deres arbejde, der er højere end markedsprisen.

Konkurrencelovgivningen i Danmark har til formål at beskytte forbrugere mod misbrug af markedsmæssig magt. Dette betyder, at virksomheder ikke må handle på en måde, der skader konkurrencen eller forbrugerne.

Når en udlejer påtvinger en lejer at bruge deres egne håndværkere, kan dette være et brud på konkurrencelovgivningen. Dette skyldes, at lejeren ikke kan vælge håndværkere fra andre virksomheder, og derfor ikke kan sammenligne priser og vælge den billigste løsning. Dette kan resultere i, at lejeren ender med at betale en højere pris for håndværkertjenesterne end hvis de havde haft mulighed for at vælge fra flere forskellige virksomheder. Du skal også stille dig på benene såfremt at dette står skrevet i din lejekontrakt, for det er ikke lovligt for nogen udlejere at bestemme over hvem der skal tilkaldes når det drejer sig om renovering af lejligheder som er lejet. 

Hvis en lejer føler sig tvunget til at bruge en udlejers håndværkere, kan de kontakte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og bede om hjælp til at løse problemet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil undersøge sagen og kan i visse tilfælde iværksætte retslige skridt mod udlejeren. 

Det er vigtigt for lejere at huske, at de altid har ret til at vælge de håndværkere, de ønsker, og at det er imod konkurrencelovgivningen, hvis en udlejer påtvinger dem at bruge deres egne håndværkere. Ved at vælge håndværkere fra andre virksomheder, kan lejere sikre sig, at de får den bedste pris og den bedste service.

Ydelser af høj kvalitet i København og Sjælland – få istandsat billigt og effektivt

Se vores priser på istandsættelse ved fraflytning og mere.